Paarse vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december (dit jaar dus 9 december!) de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands of zelfs bij wiskunde!

Stap voor stap

1

Kom bij elkaar als GSA

om te bespreken hoe je Paarse Vrijdag gaat organiseren, en wat je daarvoor nodig hebt. Lees hier alle tips uit het GSA Actieboek!

2

Bestel je pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat jouw school mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig ook zoveel mogelijk docenten uit om mee te doen!

3

Pak groots uit

tijdens Paarse Vrijdag zelf! Draag paars, deel paarse cupcakes uit, en maak de meest paarse klassenfoto! De winnende klas ontvangt een toffe prijs!

Inhoud van het Paarse Vrijdag Actiepakket 2022

Dit jaar gaan we weer uitbundig Paarse Vrijdag vieren op vrijdag 9 december! Maar je zult je vast afvragen... wat zit er nou in het Paarse Vrijdag actiepakket van dit jaar?

Net zoals andere jaren zitten er in het pakket:

  • Posters

  • Flyers (Jong&Out en Genderpraatjes)

  • maar ook... de Paarse Polsbandjes!

Kan je niet wachten om dit jaar weer de polsbandjes uit te delen en om de Paarse Vrijdag posters op te hangen bij jou op school? Bestel dan nu het Paarse Vrijdag pakket onder het kopje 'Bestellen'

Alle pakketten zijn op!

Al onze pakketten zijn helemaal op en vergeven! De pakketjes worden nu uitgezocht en volgende week (week 46) verstuurd.

(De laatste scholen die er niet tussen stonden maar wel gemaild hadden worden nog toegevoegd, don't worry!)

Wel hebben we nog posters over. Wil je die ontvangen, vul dan snel dit formulier in!

Veel succes met alle voorbereidingen van Paarse Vrijdag! 💜

Het lijkt erop dat er voor jouw school al een pakket is besteld. 

Helaas is het niet mogelijk om een tweede pakket te bestellen, ook niet als je school erg groot is. Gebruik het pakket dan als een starters-kit, en vul het zelf aan met paarse ballonnen, paarse slingers en bandjes gemaakt van paars lint en kralen. Veel succes met de voorbereidingen!

Staat jouw school hier niet tussen? Probeer dan eens te zoeken via de straatnaam, plaatsnaam of het tweede woord van de schoolnaam. Vind je je school nog steeds niet? Neem dan contact op met gsa@coc.nl (middelbare scholen / MBOs) of basisschool@coc.nl (basisscholen) en dan regelen we het voor je!