Paarse vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december je school paars te kleuren, zetten jullie je in voor seksuele- en gender-diversiteit op school.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment in in de lessen aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Op de website van het GSA Netwerk vind je tips over!

MBO

Meedoen

GSA’s organiseren Paarse Vrijdag om een aantal redenen:

  1. Zichtbaarheid van de GSA zelf

  2. Steun van de schoolleiding voor de GSA

  3. Steun van je medeleerlingen voor de doelen van de GSA

  4. Steun voor iedereen die onzeker is om wie of wat ze zijn

  5. Extra leden werven voor de GSA

MBO

Stap voor stap

1

Kom bij elkaar als GSA

om te bespreken hoe je Paarse Vrijdag gaat organiseren, en wat je daarvoor nodig hebt. Lees hier alle tips uit het GSA Actieboek!

2

Bestel je pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat jouw school mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig ook zoveel mogelijk docenten uit om mee te doen!

3

Pak groots uit

tijdens Paarse Vrijdag zelf! Draag paars, deel paarse cupcakes uit, en maak de meest paarse klassenfoto! De winnende klas ontvangt een toffe prijs!

Alle pakketten zijn op!

We hebben dit jaar weer 1000 pakketten vergeven! Wil je ook een pakket voor jou school ontvangen? Vul dan het formulier in en dan zetten we je op de reserve-lijst.

Let op: we sturen je alleen een e-mail als je alsnog een pakket ontvangt. Je hoeft ons dus niet zelf te mailen.

Het lijkt erop dat er voor jou school al een pakket is besteld. 

Mocht je vragen hebben en/of een reden hebben om nog een pakket te bestellen, dan kun je een mailtje sturen naar gsa@coc.nl

Staat jouw school hier niet tussen? Probeer dan eens te zoeken via de straatnaam, plaatsnaam of het tweede woord van de schoolnaam. Vind je je school nog steeds niet? Neem dan contact op met gsa@coc.nl en dan regelen we het voor je!