Paarse vrijdag

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december (dit jaar dus 9 december) je school paars te kleuren, zetten jullie je in voor seksuele- en gender-diversiteit op school.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment in in de lessen aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit. Op de website van het GSA Netwerk vind je tips over. Kijk ook de Paarse Vrijdag Talkshow samen met jouw klas!

Stap voor stap

1

Kom bij elkaar als GSA

om te bespreken hoe je Paarse Vrijdag gaat organiseren, en wat je daarvoor nodig hebt. Lees hier alle tips uit het GSA Actieboek!

2

Bestel je pakket

en vertel iedereen op jouw school alvast dat jouw school mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig ook zoveel mogelijk docenten uit om mee te doen!

3

Pak groots uit

tijdens Paarse Vrijdag zelf! Draag paars, deel paarse cupcakes uit, en maak de meest paarse klassenfoto! De winnende klas ontvangt een toffe prijs! Voor meer informatie zie onze Instagram

De Paarse Vrijdag Talkshow!

Vorig jaar is voor het eerst de Paarse Vrijdag Talkshow gelanceerd! In deze show gaat presentatrice Lotte van Eijk in gesprek met de Paarse Vrijdag poster modellen van dit jaar over thema’s als: identiteitsontwikkeling, queerness, gender en geloof. Deze talkshow is speciaal ontwikkeld, zodat docenten op een laagdrempelige en toegankelijke manier het onderwerp seksuele en genderdiversiteit bespreekbaar kunnen maken in de klas.

Bekijk de Paarse Vrijdag Talkshow hier onder/hiernaast of klik hier!

Bestellen vanaf eind oktober/begin november!

We zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen rondom Paarse Vrijdag. Vanaf eind oktober / begin november zullen we communiceren zodra de Paarse Vrijdag actiepakketten te bestellen zijn.

Wil je alvast wat tips hoe je aan de slag kunt gaan om Paarse Vrijdag tot een succes te maken? Klik dan hier! Of bekijk de Paarse Vrijdag Talkshow van vorig jaar! Neem ook een kijkje op onze Instagram!

Houd vooral onze socials in de gaten, daar zullen we het laten weten zodra de pakketten te bestellen zijn.

Liefs,

Het GSA Netwerk

Foto: Rachel Ecclestone