Hogeschool of universiteit

Paarse Vrijdag

Dit jaar slaan COC Nederland en Student Pride NL de handen ineen om alle hogescholen en universiteiten paars te laten kleuren! Waarom? Omdat lhbti's in het hoger onderwijs nog altijd meer gepest en gediscrimineerd worden dan niet-lhbti's. En dat terwijl je studententijd juist een periode is om je eigen genderidentiteit en -expressie en je eigen seksualiteit te ontdekken. Dit kan heel bevrijdend zijn, maar dat moet natuurlijk wel in een veilige omgeving gebeuren.

Vandaar dat we iedereen oproepen om op 11 december jouw hogeschool of universiteit paars te kleuren en zo te laten zien dat je oké bent met alle genders en seksualiteiten!

Meedoen

Kleur jouw hogeschool of universiteit op 11 december paars, zowel offline als online. Om je op weg te helpen, hebben we een gratis Paarse Vrijdagpakket gemaakt met daarin handige tools, toffe posters en coole animaties. Zorg dat zoveel mogelijk medestudenten, collega’s, afdelingen, faculteiten en verenigingen meedoen: hoe meer zichtbaarheid, hoe beter!

Naast zichtbaarheid zetten we ons ook in voor concrete beleidsverbeteringen, zodat elke hogeschool en universiteit ook écht een fijne en veilige plek is voor iedereen. Hiervoor hebben we het Paars Manifest opgesteld. Lees en onderteken het manifest en strijd mee voor een hogeschool en universiteit waar diversiteit de norm is en niemand uitgesloten wordt.

Stap voor stap

1

Bestel je Paarse Vrijdagpakket

en kleur je hogeschool of universiteit paars. Het pakket bevat veel tips en ideeën om, ook virtueel, zoveel mogelijk paars te kleuren. En hoe meer paars, hoe meer impact we maken!

2

Onderteken het Paars Manifest

en spreek je uit voor beleidsverandering op het gebied van seksuele en genderdiversiteit. In het manifest zijn de belangrijkste punten opgenomen die we dit academisch jaar nog geregeld willen hebben.

3

Maak een concreet plan

om ook na Paarse Vrijdag het onderwerp op de agenda te houden. Door samen te werken met andere organisaties en groepen, staan we sterker! Samen werken we dan aan een fijne en veilige plek voor iedereen.

Download hier je gratis Paarse Vrijdagpakket

Het lijkt erop dat er voor jou school al een pakket is besteld. 

Mocht je vragen hebben en/of een reden hebben om nog een pakket te bestellen, dan kun je een mailtje sturen naar gsa@coc.nl

Staat jouw school hier niet tussen? Probeer dan eens te zoeken via de straatnaam, plaatsnaam of het tweede woord van de schoolnaam. Vind je je school nog steeds niet? Neem dan contact op met gsa@coc.nl en dan regelen we het voor je!