Paarse Vrijdag

Steeds meer hogescholen en universiteiten doen mee aan Paarse Vrijdag en laten zo zien dat diversiteit de norm is, en niemand uitgesloten mag worden om wie die is. Doe ook mee, en kleur jouw hogeschool of universiteit op 8 december paars.

Stap voor stap

1

Zet 8 december in je agenda

en zorg ervoor dat iedereen weet dat Paarse Vrijdag er aan komt. Voor sommige acties moet je al op tijd beginnen met de voorbereidingen!

2

Onderteken het Paars Manifest

en spreek je uit voor inclusief beleid. In het manifest zijn de belangrijkste punten opgenomen die we dit academisch jaar nog geregeld willen hebben.

3

Maak een concreet plan

om ook na Paarse Vrijdag het onderwerp op de agenda te houden. Door samen te werken met andere organisaties en groepen, staan we sterker!

Download hier je gratis Paarse Vrijdagpakket

In het Paarse Vrijdag pakket vind je tools om op 8 december jouw hogeschool of universiteit paars te kleuren, zoals PowerPoint-templates, Zoom-achtergronden, etc.

Zorg er verder voor dat iedereen zo veel mogelijk paarse kleding draagt, en pak zo groot uit als je wilt, bijvoorbeeld door het hoofdgebouw in paars licht te zetten!

Het lijkt erop dat er voor jouw school al een pakket is besteld. 

Helaas is het niet mogelijk om een tweede pakket te bestellen, ook niet als je school erg groot is. Gebruik het pakket dan als een starters-kit, en vul het zelf aan met paarse ballonnen, paarse slingers en bandjes gemaakt van paars lint en kralen. Veel succes met de voorbereidingen!

Staat jouw school hier niet tussen? Probeer dan eens te zoeken via de straatnaam, plaatsnaam of het tweede woord van de schoolnaam. Vind je je school nog steeds niet? Neem dan contact op met gsa@coc.nl (middelbare scholen / MBOs) of basisschool@coc.nl (basisscholen) en dan regelen we het voor je!