Paarse Vrijdag

Door heel het land wordt op 9 december Paarse Vrijdag gevierd: De dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Steeds meer leerkrachten op het PO vieren Paarse Vrijdag. Doe jij ook mee?

Hiernaast zie je Petra: de juf van de leerlingen van groep 6 in Moordrecht. Op 9 december viert zij voor de derde keer Paarse Vrijdag met haar klas. Kijk hier hoe vijf andere kanjers Paarse Vrijdag vieren!

Stap voor stap

1

Bestel je Paarse Vrijdag pakket!

Vertel iedereen op jouw school alvast dat je mee gaat doen aan Paarse Vrijdag. Nodig zoveel mogelijk leerkrachten en kinderen uit om ook mee te doen!

2

Bereid je voor!

Neem de handleiding goed door te nemen en stel je vragen tijdens de Online Voorbereidingssessie door COC en Schiedams LEF op woensdag 30 november (meld je hier aan). Samen maken we een mooi plan voor Paarse Vrijdag!

3

Aan de slag!

Kleur de school steeds meer paars, en op vrijdag bereikt het zijn hoogtepunt! Met Paarse Vrijdag pakket willen we jullie inspireren maar ook COC Nederland laat zich graag inspireren dus stuur ons de foto's met mooiste versieringen, inspirerende verhalen of extra lessen!

Inhoud van het pakket

1

Paarse Vrijdag lesmateriaal

Het prentenboek "Storkie viert een feestje" met kleurplaten van verschillende dieren, twee gespreksgedichten op posterformaat, en een handleiding met lesbrieven en concrete tips voor leerkrachten om met het onderwerp aan de slag te gaan zoals bijvoorbeeld een podcastreeks (vanaf 2 dec te luisteren)

2

De Paarse Vrijdag Spel Show

Een link naar de Paarse Vrijdag Spel Show, speciaal voor de bovenbouw, om samen met je klas te bekijken (en zèlf mee te doen!)

3

Extra's

Spullen om je school paars te versieren, zoals posters voor in de gang en in de docentenkamer, vlaggetjes, regenboogschmink en meer! We zorgen voor een basis maar het is super mooi als je dat kan aanvullen met andere paarse versieringen.

En wil je zelf extra boeken bestellen? Dat kan via queerkinderboeken

Bestel nu je gratis Paarse Vrijdag pakket

Het pakket is bedoeld ter inspiratie, zodat je alvast goed van start kan met de voorbereidingen voor Paarse Vrijdag. Je kan het pakket aanvullen met relevante materialen. Neem hiervoor ook eens een kijkje op de nieuwe website queerkinderboeken.nl

Voor basisscholen zijn de pakketten helemaal gratis! Wil jij zeker zijn van een pakket? Bestel dan nu, en dan zal het pakket halverwege november op de mat vallen.

Heb je nog vragen? Of staat je school er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar: basisschool@coc.nl

Het lijkt erop dat er voor jouw school al een pakket is besteld. 

Helaas is het niet mogelijk om een tweede pakket te bestellen, ook niet als je school erg groot is. Gebruik het pakket dan als een starters-kit, en vul het zelf aan met paarse ballonnen, paarse slingers en bandjes gemaakt van paars lint en kralen. Veel succes met de voorbereidingen!

Staat jouw school hier niet tussen? Probeer dan eens te zoeken via de straatnaam, plaatsnaam of het tweede woord van de schoolnaam. Vind je je school nog steeds niet? Neem dan contact op met gsa@coc.nl (middelbare scholen / MBOs) of basisschool@coc.nl (basisscholen) en dan regelen we het voor je!