Basisschool

Paarse vrijdag

Jezelf zijn is een feestje, en een feestje moet je vieren! Daarom kleuren we op Paarse Vrijdag alle scholen paars. Jij doet toch ook mee?

Door als school of als klas mee te doen aan Paarse Vrijdag, laat je zien dat iedereen bij jou op school zichzelf kan zijn en niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt.

Meedoen

Kleur op de week van Paarse Vrijdag (de week van 6 tot en met 10 december) zoveel mogelijk paars op school: denk aan posters, tekeningen, kleurplaten etc. En als klap op de vuurpijl dragen jullie op Paarse Vrijdag allemaal paarse kleding! Om je te helpen Paarse Vrijdag zo paars mogelijk te maken, en om ook in de lessen aandacht te besteden aan diversiteit, hebben we een gratis Paarse Vrijdag pakket gemaakt met daarin hele mooie posters, twee bijzondere Paarse Vrijdag gedichten, een werkboekje met les-ideeën, een boekenlijst en héél véél paars knutselmateriaal!

Basisschool

Vorig jaar

Vorig jaar deden maar liefst 500 basisscholen mee aan Paarse Vrijdag: van Limburg tot aan Noord-Holland en van Groningen tot aan Zeeland!

Hiernaast zie je hoe Paarse Vrijdag er op het Comenius in Zeist uit zag afgelopen jaar.